Tangent

‘Dopaland’, una producció de Sala Fènix i Suika. Foto: Martí Fradera

De l’1 al 19 de juliol se celebra la 8a edició del Festival Tangent en els sis centres cívics i culturals de l’Eixample

15 nits, 16 espectacles i 6 centre cívics de l’Eixample de Barcelona són els ingredients de l’equació. I no, no cal saber de matemàtiques per gaudir del Festival Tangent, sinó tenir ganes de passar les nits d’estiu de juliol a la fresca gaudint de les diverses propostes artístiques que s’ofereixen de forma gratuïta en espais com el Centre Cívic Urgell, la Casa Golferichs o La Casa Elizalde.

Sandra Montfort, els ballarins i germans Víctor i Raúl Pérez Armero o la companyia de circ Du’K’tO són alguns dels noms que ompliran les places i carrers del cor de Barcelona de dansa, música, circ i teatre. Pepa Pérez, coordinadora de Projectes i Sectors del Districte de l’Eixample i responsable del Festival Tangent, explica a Cultura B que la tria dels espectacles segueix els paràmetres que tant defensen des de l’inici: són actuacions de qualitat, emergents i amb cert missatge social, un últim element que Pérez considera cabdal per mantenir “la idiosincràsia dels centres cívics”.

Un exemple d’aquesta sensibilitat és l’espectacle Embolic, de la companyia Pau Palaus que farà reflexionar el públic, a través del clown i el teatre gestual, sobre els pensaments i les emocions que desemboquen en el riure i el joc. Aquest espectacle, coordinat pel Centre Cívic Sagrada Família, es podrà veure aquest divendres 5 de juliol a les 20 h a l’interior de l’Illa de les Treballadores de la Numax (carrer del Rosselló, 372).

Pel que fa a la resta, en dansa es podrà veure l’espectacle Clinch, d’Àngel Duran Performing Arts; Molar, de Quim Bigas; Dues creacions internacionals, d’Albert Quesada i Katie Vickers, i Somos, de Lookathingsdifferent, Rel i Grapa, dels mencionats germans Víctor i Raúl Pérez Armero. En música, actuaran Los Sara Fontan, Tarquim, TWIN, Selma Bruna, Las Bajas Pasiones i l’esmentada Sandra Monfort.

Si parlem de teatre, arriba Dopaland, una producció de Sala Fènix i Suika, l’espectacle immersiu Puertas abiertas: el epílogo, d’INCA Teatre, i l’esmentat Embolic, de la companyia Pau Palaus. Finalment, les propostes de circ són A rienda suelta, de la companyia Du’K’tO, i Lady Panda, de Mumusic Circus.

Lady panda

‘Lady Panda’ de Mumusic Circus. Foto: Mònica Figueras

Un festival que ve de lluny i arriba lluny

Enguany se celebren vuit anys des que va començar el festival però, tal com explica Pérez, anteriorment els centres cívics de l’Eixample ja programaven actuacions d’aquest estil al juliol. “Quan vam veure que això podia anar a més, vam crear aquest festival de proximitat on actuen artistes que sovint passen desapercebuts i que, a més, agrupa gent de proximitat”, comparteix. Pérez afegeix que l’esdeveniment no només atrau el públic que habitualment va als centres, sinó també gent aficionada a les diverses disciplines que s’ofereixen o que vol conèixer nous artistes.

“Estic segura que hi ha actuacions del Tangent de les quals aviat en sentirem parlar”, diu la coordinadora, que tot seguit destaca l’actuació de dansa que dirigeixen els coreògrafs Albert Quesada & Katie Vickers i que està formada per ballarins de l’Institut del Teatre de Barcelona, de la Universitat de les Arts de Filadèlfia dels Estats Units i del Conservatori Artesis d’Anvers, a Bèlgica. Els ballarins i ballarines es mouen en un bucle, i transicionen entre imatges d’inspiració pop i formes abstractes. Aquesta actuació té lloc el dimecres 10 de juliol a les 22 h a La Casa Elizalde.

Podeu consultar tota la programació del Festival Tangent aquí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram