Barcelona Districte Cultural

El Barcelona Districte Cultural ha presentat avui la seva nota temporada. Foto: Cultura B

La Virreina, a la Rambla de Barcelona, ha estat aquest matí la seu de la roda de premsa de presentació de la nova temporada del Barcelona Districte Cultural (BDC), la iniciativa de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) que aposta per fer una àmplia programació cultural descentralitzada i que majoritàriament té lloc als centres cívics.

Així doncs, avui s’ha conegut que el programa del BDC s’amplia i es desplegarà en 47 equipaments culturals de la ciutat amb 380 activitats, durant el curs 2024-25, repartides en quatre especialitats: Escena­ ­–el circuit d’arts escèniques­–, Pantalla –l’aposta per acostar el cinema als barris–, Temporals –el programa d’arts visuals de la xarxa de centres cívics– i Argumenta –el programa, també de la xarxa de centres cívics, dedicat al pensament–. Totes les activitats són gratuïtes.

“Reforçar la idea de Districte Cultural”

“L’objectiu d’enguany és reforçar la idea de Districte Cultural i per això hem integrat el conjunt d’activitats artístiques en un mateix programa”, ha dit avui el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé. En aquesta línia, Marcé ha volgut remarcar l’aposta per “enfortir la idea de la creació de comunitats ciutadanes que dialoguen amb les propostes culturals millorant l’efecte d’anada i tornada”, tot plegat en el marc d’una mirada descentralitzada de la realitat cultural barcelonina.

Barcelona Districte Cultural

La programació tindrà lloc en 47 equipaments. Foto: Cultura B

Un altre dels elements que Marcé ha posat al damunt la taula ha estat la importància, que és un altre dels objectius del BDC, de “millorar les oportunitats que tenen els artistes, crear públics nous i generar dinàmiques culturals on hi hagi debat, reflexió i pensament”. En paral·lel, el regidor barceloní també ha insistit en la idea que “els centres cívics reforcin la imatge cultural de la ciutat”. És a dir, per dir-ho d’alguna, donar prestigi a la imatge d’aquests equipaments de ciutats en tant que espais que programen cultura de proximitat i qualitat.

“Buscar públic als barris”

Per la seva banda, Manel Doñate, responsable de Cultura als Barris de l’ICUB, ha volgut posar el focus en “l’objectiu de tenir un nou públic”. És a dir, que les persones que “no estan acostumades a consumir cultura ho facin a través dels centres cívics, on hi ha una oferta de qualitat”. En aquesta línia, Doñate ha afegit que el BDC té “un públic consolidat i molts escenaris s’omplen”, però que una de les prioritats és arribar a més gent.

Consulta la llista d'espais del Barcelona Districte Cultural
Marcé

El regidor Xavier Marcé ha reivindicat l’aposta per descentralitzar la cultura de la ciutat. Foto: Cultura B

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram