Book Clubbing

Un dijous al mes, la Capsa del Prat celebra el clubs de lectura ‘Book Clubbing’. Foto: Elena Álvarez

Al Prat de Llobregat hi ha una sala de concerts on les cançons, els àlbums, les gires i els festivals, a més d’escoltar-se, també es llegeixen. Es tracta d’una nova activitat que se celebra a La Capsa del Prat l’últim dijous de cada mes. Es diu Book Clubbing i són sessions gratuïtes on els participants comenten un llibre vinculat a la música mentre prenen alguna cosa amb la periodista musical Eva Sebastián.

“Volíem crear un espai per relacionar-nos amb la música sense que fos de nit, amb molt d’alcohol o drogues, sinó en un ambient relaxat”, explica Lucia Vílchez, una de les coordinadores d’aquest projecte que naixia també per vincular-se amb la resta de programació de La Capsa, com per exemple amb les sessions del Descompositor, on un autor comenta un disc.

“N’hi va haver un que va dir que la música urbana és un crim”

L’objectiu de les set trobades és, doncs, que tothom digui la seva, sense necessitat de ser un expert de la matèria. Això sí, per anar-hi has d’haver llegit el llibre. “Cada mes demanen els exemplars a la Biblioteca Antonio Martín i cada assistent en té un d’assignat”, expressa Vílchez.

Així mateix ho van fer els quinze assistents que van anar dijous passat al quart club de lectura, que girava al voltant de HEY! Julio Iglesias y la Conquista de América, un assaig de Hans Laguna que parla de com Iglesias va conquerir el mercat musical estatunidenc a mitjans dels vuitanta. A més, en aquesta sessió, hi va assistir l’autor. “En Hans és un boig de Julio Iglesias! Parlar amb els autors serveix per adonar-se de tot el que hi ha darrere un llibre”, apunta Sebastián.

Des de La Capsa veuen que el club està servint també perquè gent de diferents generacions desmunti mites al voltant de certs gèneres musicals: “En una sessió n’hi va haver un que va dir que la música urbana li sembla un crim i això està molt bé, perquè genera debat”.

El grup que s’ha consolidat ara per ara està format per gent jove i adulta, que són tant del Prat com de Barcelona. “Fins i tot en ve una que és mare amb un nadó”, diu sorpresa Vílchez.

Llibre

En l’última sessió de Book Clubbing es va comentar ‘HEY! Julio Iglesias y la Conquista de América’, un assaig de Hans Laguna. Foto: La Capsa

Reivindicar el llibre musical

Amb tot, l’activitat fa de contrapunt d’una situació que li preocupa a la dinamitzadora de l’activitat: “La premsa musical està molt devaluada, ja no interessen les paraules del crític, la feina de recopilació o estudiar la música, si no només consumir-la i buscar els moments virals dels grans grups de música”.

Tot i el moment complicat, Sebastián té l’esperança en projectes com la llibreria La Sonora de Gràcia, especialitzada en llibres de música. “Sembla que funciona i és un exemple de com els llibres musicals atrauen el públic”. També celebra que fa dies va tenir lloc a Barcelona el Music Book Festival, precisament per fer bandera d’aquest gènere literari.

L’activitat encara la recta final ara. La sessió d’aquest mes tindrà lloc el 27 de març, servirà per comentar Nos vemos en el baño (Lizzy Goodman) i entendre la música indie-rock que va deixar la Nova York post-11S. La de l’abril serà per parlar de Baleàric (Luis Costa i Christian Len), que comptarà amb la presència i una actuació de Costa i l’última, la del maig, serà sobre Macrofestivales: el agujero negro de la música (Nando Cruz), l’autor del qual hi assitirà per oferir una visió crítica dels festivals de música.

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

Jaume Massaguer (Book Music Festival): “Som anti autotune, preferim que l’artista sàpiga cantar”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram