Laura Milazzo

Laura Milazzo és una de les participants del festival. Foto: Núria Aguadé

El Taller de Músics celebra la 12a edició del Festival Talent amb un circuit d’actuacions en sales de Barcelona i l’àrea metropolitana.

“El músic es consolida a l’escenari”, diu Pau Galdón, coordinador del Festival Talent del Taller de Músics, l’escola pionera en l’ensenyament del jazz i la música moderna a Barcelona. El Festival, que va començar el passat 16 de juny i acabarà el 27, és una oportunitat perquè els joves músics que acaben els estudis puguin presentar els seus treballs finals en sales de jazz de renom de la ciutat i l’àrea metropolitana.

Ramon Rodríguez és exalumne del Taller i entén el Festival com un “trampolí” a la vida professional, i més encara si es tracta de jazz, un gènere al qual és difícil dedicar-se pel poc circuit de sales que hi ha a Catalunya. Ell va presentar el treball a la passada edició i, en acabar, el projecte va alçar el vol fins a convertir-se en el col·lectiu de músics Espora, els quals recentment han actuat a Razzmatazz com a teloners dels Celtas Cortos: “Va ser un honor estar amb ells, ja que en soc molt fan i, a més, tocar jazz violí en una sala gran em va fer adonar que la nostra música també pot funcionar fora d’un auditori”, comenta. A més, el recorregut de la banda no acaba aquí, perquè a finals d’estiu els Espora gravaran el seu primer disc.

Generar oportunitats

Pel que fa a l’edició d’enguany, l’estudiant del Taller de Músics i cantant Laura Milazzo ha encarat el Festival com a punt de partida del seu pròxim treball musical. Així, el 27 de juny va presentar a la Llibreria Byron (Sant Antoni, Barcelona) sis peces que ha compost i que pròximament formaran part d’un disc. Acompanyada d’una banda de cinc dones, l’artista va presentar unes peces que giren al voltant de l’amor propi i quotidià en clau femenina. En definitiva, Milazzo valora positivament el Festival i s’alegra que hi hagi oportunitats com aquesta, sobretot per visibilitzar el jazz fet per dones, un gènere històricament masculinitzat. I és que el talent està molt repartit i sovint també se’n pot gaudir a petita escala, lluny de la immensitat de grans festivals com el Primavera Sound o el Sónar, on sens dubte es concentren grans quantitats de talent.

Com a novetat, enguany s’han incorporat al Festival Talent espais com la Llibreria Byron, el Centre Moral i Cultural del Poblenou i el Harlem Jazz Club de Ciutat Vella, espais de renom on, com assenyala Galdón, “està passant tot a nivell musical”.

La 12a edició del Festival Talent tindrà una segona part que se celebrarà al setembre. Podeu consultar tota la programació al seu web.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram