Cultura B 3

Ja es pot llegir l’edició d’hivern de la revista trimestral en paper. Foto: Cultura B

Cultura B, la plataforma de tendències culturals metropolitanes impulsada pels diaris Línia i el Grup Comunicació 21, acaba de publicar el número d’hivern de la seva revista trimestral en paper, que arriba a la tercera edició.

Aquest número té com a protagonista l’artista multidisciplinària Nevenka Pavic, amb una entrevista feta a l’edifici Freixas del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet. Pavic impulsa el projecte de La Gloria Factoría de Arte i destaca per tenir una mirada artística comunitària i molt arrelada a la seva ciutat.

Trinxeres culturals de barri i ser artista quan ets de fora

A banda de l’entrevista a Pavic, el gran reportatge d’aquesta edició fa un recorregut a través de diferents iniciatives culturals barcelonines i metropolitanes de proximitat que destaquen pel seu esperit transformador i comunitari. Alguns dels llocs on el reportatge posa el focus són el Poblenou i Nou Barris, a Barcelona, i la Florida, a l’Hospitalet.

El segon reportatge fa un retrat dels artistes vinguts de fora que actualment viuen a Barcelona. Diferents testimonis expliquen algunes de les dificultats que es troben en l’escena cultural pel fet de no ser d’aquí.

A banda, les altres seccions de la revista tenen més protagonistes i presenten altres iniciatives. Hi treuen el cap el jove dramaturg i director de teatre Marc Menéndez a la secció Joves talents; el cantautor Biel Martí en una conversa amb la periodista i escriptora Laura Calçada, el projecte L’Haltell a la secció Des dels marges i l’espai Salvadiscos a la crònica en primera persona que presenta Refugis culturals. Tot plegat acompanyat de diferents articles d’opinió, amb noms com el del periodista i activista social David Fernàndez; Marina Reig, integrant de la Permanent de la Xarxa d’Economia Solidària; David Armengol, director artístic de La Capella i comissari d’exposicions, o Xavier Marcé, regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona.

Cultura B revista

Un pla de distribució ambiciós

Amb la intenció d’escampar-se per la metròpoli, la revista té una xarxa de distribució ambiciosa, en la qual destaquen espais com els següents: l’Institut de Cultura de Barcelona-ICUB (Ciutat Vella), la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació (Sant Andreu), la Sala Beckett (Sant Martí), la Casa Elizalde (l’Eixample), el Centre Cívic Cotxeres de Sants (Sants-Montjuïc) o l’Ateneu Popular 9 Barris (Nou Barris), per posar, en el cas de Barcelona, diversos exemples.

A escala metropolitana, alguns dels espais on es pot trobar la revista són La Capsa (El Prat), la Biblioteca Tecla Sala (l’Hospitalet), el Teatre Zorrilla (Badalona), la CIBA i Can Sisteré (Santa Coloma), Atrium (Viladecans) o l’Ateneu Sant Just Desvern, entre altres.

Trencar barreres

Cultura B va néixer amb la voluntat de trencar dues grans barreres: la poca visibilitat de moltes propostes culturals interessants, d’una banda, i la mirada reduccionista del territori barceloní, de l’altra. Per trencar la primera, posa el focus en el substrat cultural que sembla que no existeix perquè no se’n parla gaire, però que hi és. I pel que fa al segon repte, el mitjà surt dels marcs establerts amb una mirada metropolitana. A més, cal destacar que Cultura B es publica cada dia al diari digital.

Edició d'hivern de la revista Cultura B
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram