Sants

Cartell de Residència S [Essa]. Foto: Ajuntament


L’expressió “ser de barri” té molts significats, però en el cas de “ser de Sants”, vol dir, en la majoria dels casos, tenir un immens sentiment de pertinença i encara més si participes d’alguna entitat cultural o social del barri.

Per fer disparar encara més aquest sentiment i per ampliar el teixit associatiu del barri, les entitats La Turbo i La Lleialtat Santsenca han llançat conjuntament la primera edició de Residència S [Essa], un projecte que impulsarà propostes artístiques de dansa, teatre físic o performance vinculades al teixit creatiu del barri de Sants. La convocatòria va començar el passat 28 de juny i s’allarga fins aquest diumenge dia 7 de juliol.

Tal com s’explica a les bases, les companyies o creadors independents de dansa, teatre físic o performance que s’hi presentin han de tenir un vincle amb Sants o voler construir sinergies amb el territori, és a dir, que tinguin una seu social, que algun integrant fundador hi visqui, que participin activament del teixit associatiu, cultural o de la festa major o que formin part de comissions de participació ciutadana, entre d’altres.

Les dues entitats promotores del projecte són exemples d’espai culturals amb un fort lligam al barri. Per una banda, la Turbo és un espai de creació focalitzat en l’entrenament, residència i col·laboració en xarxa de projectes artístics escènics, multidisciplinaris i amb una mirada cooperativa amb el barri. Va néixer l’any 2021 a Hostafrancs, en una antiga fàbrica de banyadors de la marca Turbo, però fa uns mesos es va traslladar a l’Esquerra de l’Eixample. Per altra banda, la Lleialtat Santsenca és un equipament municipal de gestió comunitària dedicat al foment de la cultura, el veïnatge i la cooperació. El jurat que valorarà les propostes del programa estarà integrat per professionals dels dos equipaments.

El projecte escollit farà la Residència durant dues setmanes als espais de la Turbo i la Lleialtat durant la tardor i hivern de 2024 i, finalment, el 31 de gener a les 19 h exhibirà el procés de creació a La Lleialtat Santsenca.

El divendres 19 de juliol s’anunciarà el guanyador als webs dels dos espais culturals. Us podeu inscriure al programa a través d’aquest formulari.

Lleialtat

Miquel Barcelona de La Turbo i Núria Gurina, de la Lleialtat Santsenca. Foto: El3

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram