
Imatge de l’anterior edició del festival. Foto: Flamenc-ON
Al llarg del mes de març tindrà lloc la sisena edició del Flamenc-ON, una cita per als amants del flamenc que organitza la Fundació Manolo Sanlúcar. La mostra, que s’ha consolidat com un referent del sector, comença l’1 de març i se celebra fins al dia 23 en espais culturals de les ciutats de Santa Coloma de Gramenet i Badalona.
Paco Garfia és membre de la mencionada fundació i també el programador. Explica que la clau de l’èxit és combinar les actuacions d’artistes d’èxit amb altres emergents per acostar el flamenc als més joves. “Volem crear afició nova”, diu Garfia. A més, el Flamenc-ON compta amb la seva pròpia jove companyia de dansa, que presenta la seva versió del clàssic Medea el dia 23 al Teatre Sagarra de Santa Coloma.
Diferenciar-se dels altres festivals
Des de l’organització observen que amb els anys s’han convertit en un referent per altres festivals de flamenc de l’Estat. Ells, però, saben com diferenciar-se: “Hi ha festivals que porten artistes que hem programat, però nosaltres no hem caigut en el que habitualment es fa, que és portar grans figures de la música, sinó que apostem pels valors emergents del flamenc i els posem a la mateixa alçada que els altres”, diu Garfia, que ho exemplifica amb l’actuació del 15 de març, la Velada joven, que compta amb Naike Ponce i Juani Mora.
Actuació inaugural del festival al Palau de la Música Catalana. Foto: Flamenc-ON
Arribar als més grans i a les sales importants
El programador apunta que l’any passat es van adonar que el fet que la compra d’entrades fos en línia deixava enrere moltes persones grans de la ciutat aficionades al flamenc i és per això que, en aquesta edició, els tiquets es poden comprar també a entitats andaluses i a l’edifici Aura Seguros de la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet.
Tot i que el festival comença oficialment aquesta setmana, el Flamenc-ON ja va gaudir d’una primera inauguració el passat desembre amb una festa al Palau de la Música Catalana, que era un homenatge al guitarrista andalús Manolo Sanlúcar, figura principal de la fundació que organitza el festival.
“No és prou reconegut aquí com a artista i volem que es conegui la seva història, com escrivia i el que pintava”, diu el programador. Davant d’aquest èxit, l’objectiu és que el festival no es concentri només al març, si no programar més concerts al mateix Palau de la Música i al Liceu, amb qui ja estan fent converses.
Pots consultar tota la programació del festival i comprar les entrades aquí.