Arnau Nadeu

Fa poc més d’un any. Era una tarda de maig. Sala de plens del Districte de Nou Barris de Barcelona. Com a director editorial dels diaris Línia assistia a l’acte de lliurament dels Premis Nou Barris, decidits per votació popular a través de l’edició digital de la capçalera que tenim en aquest territori massa sovint maltractat mediàticament. Un jove pujava a la tarima, s’asseia davant d’un magnífic piano de cua i feia parar el temps per uns instants. L’aura d’admiració de tots els presents gairebé es podia palpar amb les mans. Quina meravella. Tant de talent condensat en tanta joventut. Tanta passió desbocada. Això també és Nou Barris, semblava dir tocant magistralment aquelles tecles. Això també és Ciutat Meridiana.

Avui, l’Álvaro Esteve protagonitza l’estrena de Cultura B, la plataforma de tendències culturals metropolitanes que impulsem des dels diaris Línia i el Grup Comunicació 21. Una nova aposta singular d’un equip humà que, com l’Álvaro, sap que els somnis només es compleixen si primer es té la valentia de somiar-los. D’imaginar-los. De perseguir-los. Fent que les coses passin, en paraules del nostre editor, David Centol. I han tornat a passar. Una vegada més. I ja en van unes quantes.

La cultura t’omple com poques coses ho fan en aquesta vida cada cop més complexa de viure. I si tens la sort que algú te la descobreixi, te l’apropi i te la faci estimar, és més fàcil. Descobrir, apropar i fer estimar. Això farem a Cultura B

L’entrevista a l’Álvaro és una declaració d’intencions. Cultura B neix, ras i curt, per descobrir més Álvaros i donar-los a conèixer. Així de senzill. Així de complicat. No volem ser només un diari digital o una revista trimestral en paper. Volem crear tendències. Difondre la cultura que no gaudeix del ressò mediàtic mainstream i posar el nostre gra de sorra perquè les persones que convivim en aquesta gran metròpoli l’arribem a consumir i la sapiguem valorar. Apreciar. Cuidar.

“La vida sense música seria un error”, deia Nietzsche. Digues-li música, digues-li cultura. Sempre agrairé l’encert dels meus pares quan de petit em van apuntar a classes de piano. No vaig néixer amb el talent de l’Álvaro i el teclat elèctric que teníem a casa va acabar arraconat, però l’amor per la música acabaria sent d’aquells que perduren. Perquè la cultura t’omple com poques coses ho fan en aquesta vida cada cop més complexa de viure. I si tens la sort que algú te la descobreixi, te l’apropi i te la faci estimar, és més fàcil. Descobrir, apropar i fer estimar. Això farem a Cultura B.

I ho farem amb atreviment. Jugant-nos-la. Arriscant. En continguts i en estils i formats. Perquè si volem aconseguir resultats diferents, hem de fer coses diferents. Amb l’Albert Ribas i la Joana Justícia a la sala de màquines tot això està garantit. Companys que viuen la cultura i que l’expliquen amb passió. Vingui d’on vingui. Es faci on es faci. Tingui el reconeixement que tingui. Perquè si té nivell i val la pena, aleshores té interès i s’ha de fer valdre. Perquè tornant al piano, no és moment de tonalitats menors. A Cultura B ens afinarem en si major.

Arnau Nadeu, director editorial

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram