Festival B-Retina

El B-Retina celebra enguany la novena edició. Foto: B-Retina

Cornellà és una ciutat que havia arribat a tenir 10 cinemes de barris, però actualment no en té cap. Per homenatjar aquest patrimoni desaparegut l’any 2015 va néixer el B-Retina, el festival de cinema de Sèrie B de Cornellà, que entre el 19 i el 22 de setembre celebrarà la seva novena edició a l’Auditori de Sant Ildefons. Tot i que encara queden dos mesos per a la seva celebració, ja s’ha presentat la programació.

Així doncs, enguany el B-Retina arribarà “carregat de mescles explosives que convertiran Cornellà en l’epicentre del crossover–encreuament d’històries, personatges o universos de diferents obres– més surrealista”, tal com expliquen els seus responsables. I és que la principal característica de la pròxima edició serà l’aposta per les “grans combinacions” cinematogràfiques. Exemples d’això seran títols com Nukie, Us Trapalhões na Guerra dos Planetas o Monsturd. I, en paral·lel, cal destacar que el festival acollirà l’estrena mundial del film Crotón El Grande, de Paul Naschy, icona del cinema fantàstic i de terror.

Comèdia i diversió

El director del festival, David Bravo, ha explicat en declaracions a Ràdio Cornellà que aquesta novena edició del B-Retina “serà una de les més divertides, ja que està centrada en la comèdia”, al mateix temps que destaca l’aposta pel gènere del crossover. Bravo també reivindica el fet de poder fer l’estrena mundial de Crotón El Grande després que la pel·lícula trigués 10 anys a poder tirar endavant, cosa que va provocar que no tingués una distribució molt bona.

Més enllà de la programació, Bravo es mostra molt satisfet perquè enguany l’equip de l’organització –format per 18 persones– ja té majoria femenina i per com s’ha reforçat el perfil social del festival. I és que, d’una banda, s’ha posat en marxa un fons de llibres i pel·lícules de sèrie B que recorrerà les biblioteques de Cornellà i, de l’altra, una sessió per projectar els treballs dels alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Maria Aurèlia Capmany.

Festival B-Retina

El festival té lloc a l’Auditori de Sant Ildefons. Foto: B-Retina

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram