Anna Sevilla

A Raccon Projects s’hi exhibeix ‘Principi actiu’, la seva darrera obra artística. Foto: Cultura B

L’Anna Sevilla (Badalona, 1997) aixeca la persiana de Raccon Projects, un espai independent del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet, amb aquella amabilitat de qui convida algú a casa per primer cop. Aquest petit niu artístic que no arriba als 6 metres quadrats amaga la seva darrera obra artística.

Entrem i col·loquem un petit banc enmig de l’espai com si fos el sofà del menjador. En lloc d’una televisió tenim a davant la vorera del carrer Salvador. Que corri l’aire, que és juliol i fa calor. Els voyeurs que passen per allà – i jo mateixa – llancen una mirada a les dues peces subjectades a la paret que formen part de la creació d’Anna Sevilla. Es titula Principi actiu i és una de les obres protagonistes de l’edició d’enguany d’Art Nou, un festival d’art emergent que s’allargarà fins al setembre i que ofereix un recorregut per una trentena de galeries d’art i espais culturals de Barcelona l’Hospitalet. A Cultura B ens reunim amb la jove escultora badalonina per conèixer la seva obra i trajectòria.

Com et definiries com a artista?

He passat per diferents processos de definició, però diria que soc una escultora amb especial interès pels materials amb què treballo. M’agrada conèixer-ne les partícules i l’estructura química.

Com vas començar a fer escultura?

A Belles Arts vaig començar fent dibuix, fotografia i vídeo, i el fet de generar imatges em va portar a fer maquetes de paper. A partir d’aquí, vaig sortir d’allò més pla per entrar en la tridimensionalitat i ja després vaig treballar amb materials sintètics. El que em va portar a professionalitzar-me en aquest sentit va ser sobretot que em seleccionessin pel Premi Art Jove 2021. Això em va donar molta seguretat.

On has exposat les teves obres?

Gràcies a Art Jove vaig presentar la meva obra durant un mes a l’oficina Jove de Treball, al carrer Calàbria de Barcelona. Després, el 2020, vaig exposar al Festival Stripart i allà em van seleccionar per fer una exposició individual en una de les sales del Centre Cívic del Guinardó el 2021. També he exhibit algunes obres a la Fundació Felícia Fuster i he treballat en projectes escultòrics de l’artista Mònica Planes.

Quin és el premi dels teus somnis?

M’agradaria entrar a les residències d’Hangar o l’Escocesa. M’interessa el fet de tenir un taller en un espai on hi ha molta rebuda de comissaris i on poder intercanviar idees entre artistes. De cara a més endavant, m’encantaria rebre el premi de Barcelona Producció o el de Can Felipa, que aquest de fet ja el tinc fitxat per presentar-m’hi ara.

Estàs preparant alguna obra?

Estic treballant en la segona part de Principi Actiu, que estarà llesta a la tardor. Tinc algunes peces, però vull fer algunes reconsideracions. La primera part, la que ara exposo a Raccon Projects, gira al voltant de la idea de cos engranat i està formada per dues peces que no poden fer res per si soles, però que han estat pensades des del seu interior, des dels seus materials i estructura. Això em fa pensar bastant en el món en què vivim i en com s’estructura internament. Per aquesta primera part, he treballat, per una banda, amb espuma de poliuretà, les propietats de la qual responen a la idea d’engranatge perquè si generes un moviment, la peça respon, i també he fet servir resina, que necessita petites reaccions químiques per ser utilitzada. I, per altra banda, he manipulat motlles d’escaiola. He fet uns processos tècnics que s’escapen de la concepció tradicional d’art.

A qui admires?

M’agrada molt Eva Hesse, que és una pintora, escultora i artista tèxtil estatunidenca nascuda a Alemanya. És coneguda pel seu treball pioner en materials com el làtex, la fibra de vidre i el plàstic.

Podeu visitar l’obra d’Anna Sevilla a Raccon Projects els divendres al matí d’11 h a 14 h.

Anna Sevilla

Anna Sevilla a la porta de Raccon Projects, un espai independent del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet. Foto: Cultura B

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram