Kronos

El Festival Kronos Art BCN celebra enguany la setena edició. Foto cedida

El Festival Kronos Art BCN ha presentat recentment el programa de la seva setena edició, que se celebrarà del 5 al 13 d’octubre al Palau Martorell de Barcelona. Com ja és habitual, aquest festival s’articula al voltant del concepte del temps i es divideix en tres àrees: el passat, el present i el futur.

Un dels seus trets característics és l’aposta pels formats múltiples, entre els quals hi ha la pintura, l’escultura, la fotografia, les perfomances o les instal·lacions, entre d’altres, que permetran a més de 50 artistes de 15 nacionalitats diferents mostrar la seva obra.

Així doncs, l’àrea del passat inclourà material documental de quatre artistes (Charlotte Moorman, John Cage, Maya Deren y Nam June Paik) per formar una instal·lació narrativa sobre la seva influència en la història de l’art. Per la seva banda, a l’àrea del present hi haurà artistes actuals com ara Joel-Peter Witkin (entrevista), Os Gemeos (pintura), Glen E. Fridman (fotografia), Miss Van (pintura) o Alejandro Monge (escultura), mentre que l’àrea del futur estarà conformada per les obres generades pels alumnes de l’Escola Collaso i Gil i del Centre de Formació d’Adults Rius i Taulet, totes dues de Barcelona. També hi haurà les peces creades pels nens de l’ONG Creart, l’entitat amb la qual el festival col·labora cada any a través dels beneficis econòmics que genera.

Kronos

El festival aposta per un cartell amb artistes locals i internacionals. Foto cedida

Noves col·laboracions

Enguany el Kronos Art BCN estrena una col·laboració amb la Barcelona Academy of Art on, del 10 al 31 d’octubre, tindrà lloc l’exposició de l’artista Jordi Diaz Alamà (Granollers, 1986), que presentarà la seva última sèrie Divine Comedy, Inferno. Alamà és un dels pintors figuratius de l’escena estatal d’art contemporani i les seves obres es troben a les col·leccions permanents del Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) i del Museu Can Framis (Fundació Vila Casas).

Una altra de les novetats de l’edició d’aquest 2024 del festival serà la col·laboració amb l’espai Utopia 46, on, des del 26 de setembre a l’11 d’octubre, es podrà visitar una mostra col·lectiva d’artistes com Abril Tormos, Banksy, Dani Buch, Jondix, Julian Manzelli, Ivan Axerio, Morcky, Regina Gimenez, Socatoba o Valentina Brostean, entre d’altres.

Un primer tast

El passat mes de maig ja es va viure un primer tast de la setena edició del festival amb una triple jornada artística de Live Painting a l’Arnau Gallery, a l’avinguda del Paral·lel. El protagonista van ser els artistes Albert Bonet, Alejandra De la Torre i Julieta XIf.

Albert Bonet

Albert Bonet, a l’Arnau Gallery. Foto cedida

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram