LEM

Tiger Menja Zebra serà una de les bandes protagonistes del LEM 2024. Foto cedida

Fa gairebé tres dècades que la música experimental té a Barcelona una cita de referència amb el festival LEM, la trobada internacional d’aquest gènere musical que organitza Gràcia Territori Sonor. L’entitat acaba de presentar els primers noms de la 29a edició, que tindrà lloc entre el 4 i el 26 d’octubre.

El LEM aposta novament per la innovació i l’exploració en la música i l’art sonor. El programa d’enguany anirà de l’electrònica més atmosfèrica al hardcore punk, passant pel free jazz, la música concreta o el sorollisme, sempre “amb l’element comú de fugir de les certeses i buscar nous horitzons creatius”, tal com expliquen des de l’organització. De moment, ja hi ha noms confirmats com els de Tiger Menja Zebra, Tano!, F/E/A o els veterans Superelvis, mentre que el cartell complet es coneixerà al setembre.

Precisament, aquest darrer grup tornarà a tocar al LEM coincidint amb la publicació del seu primer enregistrament en 25 anys. La banda, formada per Anki Toner, Meteo Giráldez i Raimon Aymerich, pujaran a l’escenari de l’auditori del Centre Artesà Tradicionàrius, a Gràcia, el dissabte 12 d’octubre. Superelvis oferirà una sessió d’experimentació i improvisació, amb referències a textos i melodies aliens i amb la presència d’artistes convidats. D’altra banda, el hardcore punk dels gironins Tano!, el post-rock dels mallorquins Forces Elèctriques d’Andorra (F/E/A) i el rock electrònic dels granollerins Tiger Menja Zebra es fusionarà en un triple concert que se celebrarà el divendres 11 d’octubre a l’Espai Jove La Fontana de Gràcia.

El LEM passarà per bars, centres cívics, museus, sales de concerts i esglésies de sis barris de Barcelona i les entrades anticipades i els abonaments es poden comprar des d’avui 1 d’agost.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram