Sala CLUBS

Una de les sales de CLUBS. Foto analògica: Cecilia Díaz Betz

Una nit de festa pot ser confusa, tot es precipita i l’endemà difícilment recordes la cançó que sonava quan entraves a l’Apolo. Però, i si en lloc de viure com mussols passem el dia a la discoteca? Aquesta és la proposta que fan des de CLUBS. Art a la pista, un projecte que va néixer amb l’objectiu de donar vida a les pistes de ball de Barcelona i l’Hospitalet a finals del 2021, quan l’oci nocturn estava tancat per la pandèmia.

Les comissàries de CLUBS, Joana Roda, directora de la galeria Bombon Projects, i Dessislava Pirinchieva, gestora cultural, amb la supervisió artística de Cory John, volien, per una banda, reanimar el sector i, per l’altra, recuperar el concepte de fer clubbing. És a dir, visitar i reunir-se en discoteques i anar d’una a l’altra. Davant l’èxit de la primera edició, el projecte va tirar endavant malgrat que les discoteques ja tornaven a la programació habitual. Al llarg de les tres edicions, el públic de CLUBS, en lloc de fer intercanvis de begudes i cops de maluc, va gaudir de les obres de més de vint artistes distribuïdes en diverses sales, les quals van arribar a ser vuit el 2023: El Pumarejo, Salamandra, Sala River, Freedonia, Meteoro, Sala Apolo, Sidecar i Paral·lel 62.

Que les discoteques vegin la llum del dia convida, a més, les persones a qui no els atrau l’oci nocturn, o bé a qui no sol anar a museus i exposicions, però fa vida als clubs. Un altre punt atractiu del projecte és que l’espectador pot conèixer les obres d’artistes tant nacionals com internacionals, com per exemple Joan Morey (Mallorca), Sylvie Fleury (Ginebra), Vanessa Beecroft (Gènova), Julian Rosefeldt (Munich) o Bruce Nauman (Fort Wayne, Indiana). Les peces que es mostren pertanyen a diferents disciplines, com l’art audiovisual, el videoart, la dansa i la música, però tenen en comú la figura del cos i l’espai com a elements d’expressió.

Després dels tres primers anys, enguany els seus organitzadors no preveuen celebrar el quart CLUBS, ja que tot i que el projecte compta amb el suport de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), no han pogut tirar endavant la iniciativa. Un exemple, doncs, de com costa consolidar projectes que neixen des dels marges. L’objectiu és reprendre aquesta festa diürna de cara al 2025.

Actuació CLUBS

El projecte ‘CLUBS. Art a la pista’ va néixer el 2021. Foto analògica: Cecilia Díaz Betz

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram