Parking Shakespeare

L’espectacle d’enguany és ‘Molt soroll per res’. Foto cedida

William Shakespeare torna al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona. Teatre, amor, rialles, música i ball són els ingredients de Molt soroll per res, la comèdia del cèlebre autor anglès que durant aquest juliol anima les tardes dels espectadors que s’apropin en aquest parc del barri del Fort Pienc per a refugiar-se de la calor.

La companyia Parking Shakespeare estrenava l’obra aquest 4 de juliol en una primera funció que augurava l’èxit de la seva aposta teatral d’enguany. El balanç de les primeres representacions és “molt positiu”, especialment per la connexió que s’ha creat amb el públic, detallen des de la companyia.

Com cada estiu, la companyia shakespeariana és l’encarregada de portar el teatre als jardins de l’Estació del Nord, però l’espectacle d’aquest 2024 és especial. Parking Shakespeare arriba al seu 15è aniversari i ha apostat per Molt soroll per res per compartir la celebració amb tothom.”Aquest espectacle marca l’aniversari del Parking Shakespeare. El vam escollir perquè proposa una gran festa amb la implicació directa del públic, música i balls”, explica el director artístic José Pedro García.

Parking Shakespeare

Les representacions es van posar en marxa el passat 4 de juliol. Foto cedida

Malgrat els 400 anys de les obres del dramaturg anglès, els seus textos encara fan riure, plorar i reflexionar. “Les seves creacions són universals i plenament vigents. Shakespeare narrava històries humanes i temes populars que es gaudeixen al Londres del 1600 i per la Barcelona del 2024”, afegeix García.

Teatre, música i públic

L’adaptació de Molt soroll per res que proposa la companyia apel·la a la col·laboració dels espectadors i inclou molta música en directe. De fet, gran part dels actors són realment músics que porten els seus coneixements a l’escena.”Fer una festa en un parc a l’aire lliure pràcticament ens obligava a incloure molta música. No arriba a ser un musical, però públic i intèrprets cantem durant bona part de l’espectacle”, comenta el director artístic.

Adaptar un espectacle teatral a un lloc obert com el Parc de l’Estació, sempre ple de veïns que gaudeixen de tota mena d’activitats i sense les comoditats d’una sala tradicional, és un repte per a qualsevol actor. Per poder gaudir de l’experiència, els membres de la companyia s’han preparat durant setmanes i han assajat l’obra moltes vegades per a tenir-la per la mà i poder fer front a tota mena d’imprevistos. “Si, per exemple, cau una pilota d’un nen que juga a la vora, has d’incorporar la situació a l’escena. Falten molts dels recursos que hi ha en un teatre, però al mateix temps tenim una resposta molt més directa del públic, que no s’amaga en la penombra d’un pati de butaques”, assegura García.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram